Laatste tien nieuwsberichten

Op deze pagina kun je de laatste tien nieuwtjes nalezen van de site en het forum.

Doormiddel van een link en een kleine inleiding zul je snel op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op punkyfish.nl. Alle nieuwtjes kun je nalezen in ons archief.

Nieuw subforum op het forum!

Geschreven op vrijdag 14 augustus 2009

Onlangs hebben we een nieuw subforum geopend op ons forum. Het subforum heeft als hoofd onderwerp Subtropische aquaria.
Er was al heel wat kennis op dit gebied bij ons aanwezig en we hebben besloten om dit wat onbekende gebied van onze hobby meer ruimte te geven op het forum.

Quote Tuinfluiter: "Ik heb een schuur vol subtropische vissen. Zo'n 25 soorten. Daarnaast houd ik een deel van mijn vissen in de zomer buiten. Sommige soorten kunnen zelfs jaarrond buiten blijven. De meeste van mijn soorten zijn Mexicaanse hooglandkarpers. Soorten die je vrijwel niet in de winkel zult aantreffen. Daarnaast houd ik enkele barbeeltjes, verschillende paradijsvissoorten en enkele winterharde Aphanius soorten (eierleggende tandkarpers uit het hoogland van Turkije)."

Grote droom wordt werkelijkheid?

Geschreven op maandag 05 november 2007

Piwi heeft even geleden een flink aquarium aangekocht. Hij is op het moment zijn 3 meter aquarium aan het beplanten. Je kunt met foto's goed de opbouw van zijn bak volgen en eventueel commentaar achterlaten. Zeker een fotoboek om in de gaten te houden!

Nieuw Artikel online

Geschreven op zondag 22 april 2007

Vandaag een oud artikel die al heel lang op het forum stond op de site gezet. Eindelijk! Bedankt voor de mooie foto Peggy!

Aquaria decoratief beplanten

Geschreven op dinsdag 08 augustus 2006

Mijn wekelijkse uitstapje naar de boekenzaak werd weer eens beloond. Ik kwam een boek tegen van Christel Kasselman. Het boek is al in 2002 in de handel gekomen, maar ik had hem nog niet gezien. Het boek is vertaald van het Duits naar het Nederlands en is door Tirion Uitgevers BV uitgegeven. Christel heeft de meeste foto’s die in dit boek staan zelf gemaakt. Ze heeft voor de foto’s heel wat landen en bakken gezien. Gelukkig kunnen we met dit boek meegenieten van haar reizen en haar voorliefde voor het onderwater groen.

Guppy's, platy’s, molly’s, kleurrijke levendbarenden

Geschreven op maandag 07 augustus 2006

Er is weer een nieuw boekje uitgegeven die zich voornamelijk toegespitst heeft op het houden van levendbarende vissen. In Nederland is dit boekje in 2006 op de markt gekomen maar hij is al eerder uitgegeven in Duitsland. Harro Hieronimus heeft dit boekje geschreven. Harro Hieronimus is voorzitter van de duitse vereniging voor levendbarende tandkarpers en als deskundige op het gebied van levendbarende omschreven.

Fotoboek van Piwi

Geschreven op dinsdag 04 juli 2006

Er zijn weer wat prachtige foto's op ons forum gezet door Piwi. Zijn cory kweek. maanvissen en verschillende L nummers kun je bewonderen in zijn fotoboek op ons forum!

Problemen met de planten?

Geschreven op zondag 02 april 2006

Het komt vaak voor dat bepaalde planten niet willen groeien. Gevolg: men gooit ze weg en gaat andere planten proberen. Toch zijn er betere oplossingen. Voor elk probleem is namelijk een oorzaak. Waarom willen de planten niet goed groeien?

De juiste voeding voor je vissen!

Geschreven op dinsdag 21 maart 2006

Eén van de grootste opgave voor iedere aquariaan, beginnend of ver gevorderd, is de vissen van het juiste voedsel te voorzien. Er zijn uiteenlopende voedersoorten beschikbaar, die gebruikt kunnen worden om het de vissen naar hun zin te maken. Uiteraard is het kiezen van het juiste voedsel van belang om de vissen gezond te houden. Het is belangrijk om de vissen weerbaar te maken tegen ziekten. Ze moeten stress kunnen weerstaan, zonder dat dit direct tot ziekten leidt. Om een keuze te maken tussen de vele voedersoorten worden deze hieronder kort uitgewerkt. Allereerst zullen algemene regels worden bekeken die van toepassing zijn op het voeren van vissen.

Hout in het aquarium

Geschreven op vrijdag 10 maart 2006

Er zijn allerlei houtsoorten die geschikt zijn voor gebruik in het aquarium. Toch zijn ook een aantal soorten niet geschikt. Daarom is het aan te raden het hout altijd in een aquariumzaak te kopen. Houd er wel altijd rekening mee dat droog hout er lichter uitziet dan nat hout. Levend hout is niet geschikt voor het aquarium. Dit hout moet namelijk nog haar sappen, die deels giftig zijn, verliezen!

Laatste dag voor het inzenden van je foto!

Geschreven op zondag 26 februari 2006

Vandaag is de laatste dag om mee te kunnen doen aan de fotowedstrijd. Regelmatig houden we op Punkyfish.nl een fotowedstrijd met steeds een ander thema. De thema's worden bekend gemaakt op het forum en het thema van deze fotowedstrijd is Bodembewoners!

Nieuwsarchief

Alle nieuwsberichten