Database


A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z

VissenInfo
Naam: Belonesox belizanus
Categorie: zoetwatervissen / Tropischevissen /
Familie: Peocillidae
Areaal: Mexico,Honduras, Nicaragua
Werelddeel: Zuid Amerika
Scholenvis: Ja
Maximale grootte: 20 cm
Minimale grootte aquarium: 180 cm
Zone: midden, bodem
Stroming: Middelmatig
Temperatuur: 26 - 30 graden Celcius
Zuurgraad: pH 7 - 7,5
Hardheid: GH 20 - 40
Dieet: Roofvis die alles pakt wat in zijn bek past. Ze deinzen ook niet terug voor een medebewoner die niet veel kleiner is dan zijzelf. kleine visjes, levend en diepvries voer. Planten worden met rust gelaten.
Kweek: Geslachtskenmerken: Vrouwtjes zijn groter, mannetjes krijgen een gonopodium. Een levendbarende snoek, die wel tot 100 jongen kan werpen. Om ze over te kunnen houden kan men het beste de moeder in een werpbakje doen waar de jongen onderin zakken, waar ze niet meer bij kan. Anders zullen zij zeker door de ouder worden opgegeten omdat dit als voedsel wordt gezien. Bij geboorte zijn ze al 2 tot 3 cm groot. Ze groeien snel en moeten worden opgekweekt met levend en droog voer.
Deze roofzuchtige vis kan zeker niet samen worden gehouden met kleinere soorten, deze worden als voedsel aangezien en zullen dan ook snel in uw aquarium verdwijnen. Het aquarium moet goed worden gefilterd, en een theelepel zout op 10liter water is een vereiste. Verder moet het worden ingericht met veel kienhout,stenen en bijv. reuzevallisneria.Met name omdat de vallisneria overhangt, dit stelt dit soort erg op prijs. Zorg er in ieder geval voor dat de planten die u gebruikt goed tegen hard water kunnen. Verder een gemakkelijke vis,die makkelijk totvoortplanting overgaat. Wat erg opvalt aan deze soort is dat deze heel erg langzaam kan zwemmen, en legt soms maar 1 meter per uur af. Of er kweekvormen zijn is mij niet bekend.

Artikel is gemaakt door caromelis.