Database


A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z

VissenInfo
Naam: Rode dario, Dario hysginon
Categorie: zoetwatervissen / Tropischevissen / Karperzalmen
Familie: Badidae
Areaal: Birma
Werelddeel: AziŽ
Scholenvis: Nee
Maximale grootte: 2,5 cm
Minimale grootte aquarium: 40 cm
Zone: midden, bodem
Stroming: Zwak
Temperatuur: 22 - 27 graden Celcius
Zuurgraad: pH 7 - 7,5
Hardheid: GH -
Dieet: Klein levend voer, vlokvoer en granulaat
Kweek: De kweek is niet heel moeilijk. Zorg dat de vissen in goede conditie zijn. De mannen zullen om de vrouwen heen dansen. De vrouwen laten tijdens de dans de eitjes los en de man bevrucht ze ter plekken. De eitjes vallen op het substraat of in de planten. Ze eten hun eigen eieren wel op, dus aan te raden is om genoeg mos in het aquarium aan te brengen zodat de eieren en jongen een kans van overleven hebben.
Deze Dario soort leven van oorsprong in kleine poeltjes. Deze poeltjes zijn dicht beplant met planten die boven en onderwater groeien. De bodem van deze poeltjes zijn vaak bezaait met takken en bladeren.

Als je deze vissen in je aquarium wilt houden is het beste om hun natuurlijke omgeving na te bootsen. Zorg voor een dichte beplanting en lichtelijk gedimd licht. Het is ook aan te raden om enige plukken mos in het aquarium te plaatsen. Hierin zetten ze graag hun eitjes af. Deze vissen zijn het beste te houden in een paar of een harem. Als je een harem huisvest is het verstandig om ze de ruimte te geven in het aquarium. De mannen onderling hebben een territorium, maar de vrouwen ook! De mannen zijn te herkennen aan de fellere kleuren, de vrouwen zijn iets matter. Vaak is het verstandig om een aantal van deze dieren aan te schaffen, zodat ze in je aquarium op kleur kunnen komen. Deze vissen kan je met andere kleinere vissen goed houden. Ze zijn zelfs te combineren met garnalen.

Deze vissen zijn soms moeilijke eters omdat ze het liefst heel klein levend voer aannemen. Zet deze vissen dus alleen in een goed en stabiel draaiend aquarium, zodat er genoeg te eten is tussen de planten. Droogvoer wordt af en toe aangenomen.
Note: Dit is een dario soort zonder verticale strepen over zijn lichaam.

Artikel is gemaakt door Punkyfish.