Database


A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z

VissenInfo
Naam: Enneacanthus obesus, Enneacanthus obesus
Categorie: zoetwatervissen / Koudwatervissen / Karperzalmen
Familie: Centrarchidae
Areaal: In de noordelijke Amerikaanse streken.
Werelddeel: Noord Amerika
Scholenvis: Ja
Maximale grootte: 11 cm cm
Minimale grootte aquarium: 100 cm
Zone: midden, bodem
Stroming: Sterk
Temperatuur: 10 - 23 graden Celcius
Zuurgraad: pH 6.0 - 7.5
Hardheid: GH -
Dieet: Deze vissen zijn veelvraten en eten graag levend voer zoals muggenlarven en watervlooien. Ook lusten ze wel eens vliegen en muggen. Niet alle dieren lusten droogvoer! Dus is het niet echt gemakkelijk om deze vissen tijdens de wintermaanden eten te geven.
Kweek: Dat mannetje verjaagt het vrouwtje, als de taak erop zit. Dan zal ze het mannetje het vrouwtje verjagen van de nest zodat het vrouwtje niet bij de nest zal komen. U kunt haar dan ook beter uitvangen zodra de eitjes zijn gelegd. Als de kleine visjes uitkomen moeten deze opgekweekt worden met klein levend voedsel.
Deze vis kunt u best overbrengen in een middelgroot tot groot aquarium. Dit zijn koudwatervissen en kunnen natuurlijk ook in de vijver. Ze kunnen ook redelijk in een aquarium gehouden worden met een krachtige filter en sterke stroming. Richt verder het aquarium in met veel grote stenen, hout en grind. Ze kunnen wel agressief zijn tegen andere aquarium- en vijvervissen. Deze vissen kunt u dus best in een speciale vijver of aquarium laten zwemmen waar geen andere vissoorten bij zitten. Als de temperatuur hoger dan de 23C is kan dit dodelijk zijn voor deze vis omdat dit een koudwatervis is.

Artikel is gemaakt door konijn69.