Database


A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z

VissenInfo
Naam: Steatocranus tinanti, Steatocranus tinanti
Categorie: zoetwatervissen / Tropischevissen /
Familie: Cichlidae
Areaal: ZaÔre
Werelddeel: Afrika
Scholenvis: Nee
Maximale grootte: 15 cm
Minimale grootte aquarium: 150 cm
Zone: bodem
Stroming: Middelmatig
Temperatuur: 25 - 25 graden Celcius
Zuurgraad: pH 6.5 - 7.0
Hardheid: GH 5 - 8
Dieet: Qua eten stellen deze vissen niet veel eisen. Ze eten met gemak droogvoer en tabletten. Ze willen wel regelmatig levend voer voor hun neus voorgeschoteld krijgen.
Kweek: De kweek is niet gemakkelijk. Allereerst heb je een goed koppel nodig. Het zijn holenbroeders en in het hol worden van 50 tot 100 eieren afgezet. Het vrouwtje neemt de zorg van de eieren op zich en de man bewaakt het hol.
De Steatocranus tinanti heeft een typische manier van voortbewegen. Ze blijven dicht bij de grond en af en toe zwemmen ze naar een andere plek. Het zijn niet de allerliefste vissen en hebben dan ook wat stevige medebewoners nodig. Ze houden van een flinke stroming in de bak, dit is dan ook aan te raden om na te bootsen. Voor het geslacht onderscheid, de mannetjes zijn groter en hebben ook een grotere kop dan de vrouwen. De Steatocranus tinanti heeft redelijk wat schuilplaatsen nodig. Deze schuilplaatsen kan je creŽn door hout en stenen te gebruiken in het aquarium. Het beste is deze vissen samenhouden met andere wat grotere vissen. Het liefst in een speciaal aquarium met voldoende ronde stenen en stroming.

Artikel is gemaakt door konijn69.