Database


A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z

Planten Info
Naam: Lobelia, Lobelia cardinalis
Geslacht: Lobelia
Kleur: Lichtgroen
Maximale lengte: 30 cm
Areaal Groeit in Noord-Amerika en Canada in moerassen, maar ook in tuinen.
Werelddeel: Noord-Amerika
Solitair?: Nee
Zone: voorgrond, midden, achtergrond
Temperatuur: 10 - 28 graden Celcius
Groei: gemiddeld
Licht: gemiddeld tot veel
Drijfplant?: Nee
De Lobelia is een fantastische plant voor in het aquarium. Hoewel het eigenlijk een moerasplant is, houdt de plant het jaren vol in het aquarium. In de moerassen kan de plant enkele meters hoog worden, in het aquarium wordt ze niet hoger dan 30 centimeter. In de winkel wordt de plant vaak in een donkergroen/scharlakentode vorm aangeboden. Dit komt omdat de plant emers is gekweekt. Zodra ze even in het aquarium staat krijgt de plant een heldergroene kleur.

Het fascinerende aan deze plant is dat ze zowel op de voorgrond als de achtergrond kan worden gebruikt. Gevolg is dat ze vaak gebruikt wordt om een 'straatje' te maken: vooraan laag, schuin oplopend naar achteren. Hierdoor ontstaat een mooi diepte-effect. Het 5 centimeter lange blad staat aan een stevige stengel. Het enige dat deze plant verder vraagt is een goede verlichting.

Hoewel de plant in het aquarium maar zo'n 5 centimeter per maand groeit is er toch een mogelijkheid voor snelle vermeerdering. Daartoe moet de emers gekweekte plant in een bloempot met potgrond worden gezet. De grond moet goed nat worden gehouden. Er zullen enorme wortels ontstaan. Deze wortels kunnen tussen de knopen worden afgesneden en in het aquarium worden geplant. Al snel zullen er kleine plantjes verschijnen, afhankelijk van de hoeveelheid aangeplante wortels!