Database


A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z

Planten Info
Naam: Reuzenambulia / Reuzenlimnophila, Limnophila aquatica
Geslacht: Limnophila
Kleur: Lichtgroen
Maximale lengte: 50 cm
Areaal Bhutan, China, India, IndonesiŽ, Japan, Korea, MalaysiŽ, Nepal, Fillipijnen, Sri Lanka en ViŽtnam.
Werelddeel: Zuid-Oost AziŽ
Solitair?: Nee
Zone: midden, achtergrond
Temperatuur: 22 - 28 graden Celcius
Groei: snel
Licht: veel
Drijfplant?: Nee
Hoewel Limnophila geen groot plantengeslacht is, zijn ze wel van grote waarden voor het aquarium. Er worden slechts enkele ondersoorten gebruikt. De andere soorten, waarvan ťťn zelfs giftig is, zijn niet geschikt voor de aquaria. Frapant is dat ze in de herkomstgebieden vaak onkruid vormen op de rijstvelden. Ook langs de oevers en in de moerassen groeien deze planten welig. Voor het aquarium zijn het schitterende planten!

De aquatica staat bekend als de Reuzenambulia. Dat is logisch: het is de grootste ondersoort. De plant bestaat uit een dikke stengel met daaraan zeer fijn vertakte blaadjes. De doorsnee van deze bladkransen kunnen maarliefst 12 centimeter worden!
Interessant is de verkleuring die bij de plant optreedt, zodra deze zo'n 25 centimeter lang is. De top wordt dan lichtgroen en de onderste helft vaalgeel. Om de plant te stekken, snijdt u de plant op deze overgang af. De top kan gewoon weer ingeplant worden. Vanwege de mooie, lichtgroene kleur is het een goede contrastplant. Let op: de plant wil veel licht maar mag niet teveel in de stroming staan!