Database


A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z

Planten Info
Naam: Belgisch groen, Hygrophila polysperma
Geslacht: Hygrophila
Kleur: Groenbruin
Maximale lengte: 50 cm
Areaal Bangladesh, Bhutan, Cambodja, India, Laos, Nepal, Thailand en ViŽtnam.
Werelddeel: Zuid-Oost AziŽ
Solitair?: Nee
Zone: midden, achtergrond
Temperatuur: 18 - 28 graden Celcius
Groei: snel
Licht: veel
Drijfplant?: Nee
Hygrophila is een groot plantengeslacht, met uiteenlopende ondersoorten. Kenmerkend voor deze plant is dat ze een goede bodem en goede verlichting nodig heeft. De planten zijn lang in het aquarium te houden en zijn ook eenvoudig te vermeerderen.

Het Belgisch groen, wie kent het niet? Bijna elke aquariaan is wel begonnen met de polysperma. De plant groeit makkelijk en is snel te vermeerderen. Vandaar ook de naam: polys is Grieks voor veel en sperma staat voor samen. Omdat de plant zo makkelijk te vermeerderen is, kan een mooi groot 'bos' aangeplant worden. De plant kan vermeerdert worden via kopstekken.
Het Belgisch groen is een aantrekkelijke stengelplant met heldergroene, langwerpige bladeren. Deze bladeren staan kruiselings aan de stengel. De plant kan op verschillende lengtes worden gehouden, waardoor er een oplopend 'straatje' kan worden gecreŽerd. Ook deze plant, zoals velen van het Hygrophila geslacht, kleurt onder invloed van het licht tussen lichtgroen en bruin. De plant is ook prima te gebruiken in koudwateraquaria.