Database


A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z

Planten Info
Naam: Hygrophila corymbosa (= Nomaphila stricta )
Geslacht: Hygrophila
Kleur: Groen / bruin
Maximale lengte: 40 cm
Areaal Bangladesh, Bhutan, Cambodja, India, Laos, Nepal, Thailand en ViŽtnam.
Werelddeel: Zuid-Oost AziŽ
Solitair?: Nee
Zone: midden, achtergrond
Temperatuur: 22 - 28 graden Celcius
Groei: gemiddeld tot snel
Licht: veel
Drijfplant?: Nee
Hygrophila is een groot plantengeslacht, met uiteenlopende ondersoorten. Kenmerkend voor deze plant is dat ze een goede bodem en goede verlichting nodig heeft. De planten zijn lang in het aquarium te houden en zijn ook eenvoudig te vermeerderen.

De corymbosa staat ook wel bekend als de Nomaphila stricta. Deze plant leent zich uitstekend om een 'straatje' van te maken. Met een straatje wordt een oplopende rij van deze plant bedoeld, waarmee een diepte-effect wordt aangebracht. De plant heeft nog wel eens wat problemen als hij in het aquarium wordt gebracht, maar na enkele weken is er een snelle groei te constateren. De plant kan het beste op zo'n 30-40 centimeter getopt worden. Er vormen zich al snel zijloten als reactie op het toppen. De top kan weer ingeplant worden.
Het is een breedbladige Hygrophilasoort. De lichtgroene bladeren hebben een ellipsvorm met een breedte van 2-3 centimeter. De bladeren staan kruisgewijs aan de stevige stengel. Bij een goede belichting blijven de internodiŽn klein. Ook kleurt de plant bij een goede verlichting lichtbruin, waardoor een mooie contrastplant ontstaat.